Potresna priča: Otac me silovao cijelog djetinjstva, prvi put kad sam imala 6 godina

J. M.
Potresna priča: Otac me silovao cijelog djetinjstva, prvi put kad sam imala 6 godina
Foto: Mirror / Shannon Clifton
Britanka Shannon Clifton je progovorila o osam godina pakla tokom kojih je seksualno zlostavljao otac pedofil.

Sada kada je napunila 18 godina, odbila je ostati anonimna: Javnosti je otkrila kakvo je čudovište njen otac Shane Ray Clifton, koji ju je silovao prvi put u dnevnoj sobi kada je imala šest godina.

Bio je to početak pakla u koji se pretvorilo njeno djetinstvo. Njen otac Shane Ray Clifton nastavio je da je napada i siluje, ponekad i četiri puta dnevno. Kada je otkrio da je Shannon ostala trudna u dobi od 11 godina, manijak ju je tukao dok nije izgubila svijest i izgubila dijete. 

"Nakon što bi me silovao, igrala sam se s igračkama kako bih odvratila pažnju. Rekao mi je da je to ono što svi očevi rade svojim kćerima, ali moram čuvati kao tajnu. Zagrlio me i obećao da se više neće ponoviti, ali je to opet iznova činio", priča danas 18-godišnja djevojka.

djevojcica_shanon_01.jpg - undefined

Shannon s ocem monstrumom (Foto: Mirror)

Kada je Shannon ponovo zatrudnjela s 13 godina, Shane Ray je na internetu tražio informacije o tome kako izvesti spontani pobačaj. Zbog toga ju je natjerao da radi opasne vježbe. Kada to nije uspio, otac monstrum je napravio plan da ubije bebu nakon rođenja. 

"To je bila najgora stvar koju je ikada učinio ili rekao", pričala je Shannon u suzama za britanski Mirror.

Veliki trbuh nije mogla skrivati, a kada je nazvala školska medicinska sestra zatraživši test za trudnoću, Shannon je odbila i pobjegla.

Otac je pokupio i odveo u šumu gdje je šest dana skrivao. Kada je Shane Ray izašao i odveo Shannon u bolnicu, policija ga je zadržala i uhapsila.

Nakon što je DNK test pokazao da je Shane Ray Clifton otac rođenog dječaka, priznao je silovanje, ali je rekao da su njegovi zločini počeli kada je Shannon imala 10 godina.

Shane Ray Clifton je 2015. osuđen na doživotni zatvor, bez mogućnosti pomilovanja najmanje 15 godina na Derby Crown sudu. Sud je tada odlučio zaštititi identitet žrtve i silovatelja.

shanon_silovanje.jpg - undefined

Foto: Mirror

Godinu dana nakon rođenja djeteta, Shannon donijela je tešku odluku da dijete dâ na usvajanje. Shannon je pokušala samoubistvo u dobi od 16 godina. Ali uz pomoć svoje udomiteljske obitelji  ponovno gradi svoj život.

Tri godine nakon suđenja Shannon je hrabro izabrala da govori o zlostavljanju u nadi da će pomoći drugima poput nje. Kaže da "mrzi svog oca", ali mu još uvijek nedostaje jer je bio član porodice koju je imala u djetinjstvu.

Inače, Shane Ray Clifton je preuzeo starateljstvo nad Shannon, koju je nazvao "malom princezom" u dobi od pet godina nakon što se razišao sa suprugom, Shannonovom majkom. 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije