Pronađen 3-godišnjak koji je nestao prije dva dana: "Čuvao me je medo"

Radiosarajevo.ba
Pronađen 3-godišnjak koji je nestao prije dva dana: "Čuvao me je medo"
Foto: Policija / Casey Hathaway

Casey Hathaway, 3-godišnjak iz Sjeverne Karoline, koji je nestao prošle sedmice pronađen je u šumi nakon dva dana potrage.

Nakon što su ga pronašli, članovima obitelji rekao je kako se družio i kako ga je sačuvao - medvjed...

"Bog mu je poslao prijatelja da ga sačuva...Čuda se zaista događaju", rekla je njegova tetka Breanna Hathaway, koja je dodala da Casey najviše voli gledati crtani Maša i medvjed, pa su vrlo vjerovatno mašta i to što je bio sam u šumi dva dana učinili svoje...

Maleni Hathaway nestao je iz bakinog dvorišta u kojem se igrao s drugom djecom, a pronađen je navodno na osnovu "dojave" - više detalja o ovoj informaciji nije saopćeno.

Tamošnji šerif Chip Hughes izjavio je na press konferenciji da je dječak pronađen mokar, pothlađen i zapetljan u puzavice. Spasiteljima je, kad su ga pronašli, rekao da želi malo vode i svoju mamu.

"Nije nam kazao kako je preživio, ali je rekao da je bio s prijateljem koji je medvjed", izjavio je šerif, ali ni on nije htio dati više detalja, no naglasio je da, zasad, nema dokaza koji bi upućivali na otmicu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije