Prije nego su raskomadali Khashoggija, ubice napravile nešto nezamislivo

Radiosarajevo.ba
Prije nego su raskomadali Khashoggija, ubice napravile nešto nezamislivo
Foto: Twitter / Jamal Khashoggi

Saudijski ekspert za autopsiju Salah al-Tubaigy, koji se sumnjiči da je bio tima koji je usmrtio Jamala Khashoggija koristio je forenzičke vještine kako bi ubistvo bilo prikriveno.

U izvještaju koji je objavio Daily Sabah navodi se kako je al-Tubaigy iscijedio krv iz Khashoggijevih vena i pustio je da teče u umivaonik u kupatilu.

U izvještaju piše kako al-Tubaigy upravljao oružjem koje je 15 članova tima donijelo u Istanbul kako bi ubili novinara.

„Khashoggijevo tijelo je bilo nago. Tubaigy je iscijedio krv iz njegovih vena i potom skalperima i testerama isjekao tijelo. Tubaigy je imao obuku na Univerzitetu u Glasgowu“, piše Daily Sabah.

Iste turske dnevne novine navode kako su ubice prostrle plastične plahte na pod prije nego su isjekli Khashoggijevo tijelo, a koristili su koagulant kako bi zaustavili krvarenje tokom rezanja tijela.

Kraljevina Saudijska Arabija tvrdila je da je Khashoggi, veliki kritičar saudijske vlasti, napustio konzulat živ, ali su vlasti poslije priznale da je zadavljen tokom tučnjave. Krajem oktobra Tužilaštvo Saudijske Arabije kazalo je kako je riječ o ubistvu s predumišljajem.

Tubaigyja, koji radi za ministarstvo unutrašnjih poslova Saudijske Arabije, identifikovao je neimenovani izvor. Navodno je tokom ubistva rekao svom timu da stave slušalice na uši, a potom su krenuli rezati dijelove tijela.

„Kada radim ovaj posao slušam muziku“, navodno je rekao tada.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije