Službenice Michelle Obamu nazvale 'majmunom na štiklama'

Anadolija
Službenice Michelle Obamu nazvale 'majmunom na štiklama'
EPA / Michelle Obama
Skandalozno vrijeđanje još uvijek prve dame SAD-a Michelle Obame izazvalo je žestoke kritike javnosti u SAD-u, a pokrenuta je i kampanja za razrješenje sa dužnosti dvije javne službenice koje su izazvale taj skandal.

Pamela Taylor, direktorica Agencije za razvoj i saradnju u gradu Clay, na društvenoj mreži Facebook na neprimjeren način komentirala je pobjedu Donalda Trumpa na predsjedničkim izborima u SAD-u.

“Bit će lijepo u Bijeloj kući gledati elegantnu i lijepu prvu damu. Dosadilo mi je da gledam majmuna na štiklama“, napisala je Taylor, a na to je načelnica grada Clay Beverly Whaling komentirala “Pam, uljepšala si mi dan“.

michelle-obama-ape-in-heels.jpg - Službenice Michelle Obamu nazvale

Nakon tih poruka pokrenuta je kampanja koja je na društvenim mrežama okupila više od 70.000 osoba koje zahtijevaju da se Taylor i Whaling optuže za rasističke uvrede i udalje sa javnih funkcija.

Uporedo s tim, pokrenuta je i peticija koju je do sada potpisalo više od 14.000 građana.

Taylor je u međuvremenu uklonila spornu objavu sa Facebooka, ali se ona ipak proširila internetom.

U izjavi za list “The Washington Post“, Whaling je kazala da njena objava nema elemente rasističkog vrijeđanja.

“Ja sam samo pokazala radost zbog smjene u Bijeloj kući. Izvinjavam se ako se neko uvrijedio onim što sam napisala. Svi koji me poznaju znaju da ja nisam rasista“, kazala je Whaling.

I Taylor je za američke medije kratko komentirala da je samo željela da iznese svoj stav o ljepoti Melanie Trump i dodala da joj je žao ako je time nekog uvrijedila.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije