Trump izabrao pomoćnike: Ova dva čovjeka će biti jedni od najmoćnijih na svijetu

Radiosarajevo.ba
Trump izabrao pomoćnike: Ova dva čovjeka će biti jedni od najmoćnijih na svijetu
Nakon iznenađujuće i pomalo šokantne prošlosedmične pobjede Donald Trump je već jučer počeo sa formiranjem tima najbližih saradnika, koji će mu pomagati tokom cijelog mandata.

On je imenovao Reincea Priebusa, predsjednika Republikanskog nacionalnog odbora, za šefa osoblja Bijele kuće i predstavnika Ovalnog ureda, dok će funkciju glavnog stratega i visokog savjetnika preuzeti Steve Bannon, direktor konzervativnog portala Betbart News i glavni voditelj Trumpove kampanje.

"Steve i Reince su visoko kvalifikovani lideri koji su zajedno sa mnom radili kroz cijelu kampanju, nakon koje smo došli do historijske pobjede. Sada ću imati njih obojicu u svom timu u Bijeloj kući, dok radimo na tome da učinimo Ameriku velikom ponovo", kazao je Trump ovim povodom, a prenosi Guardian.

Dvojica novoizabranih pomoćnika će biti jedne od najutjecajnijih osoba svijeta u naredne četiri godine, budući da će zauzimati neke od najmoćnijih pozicija u Washingtonu, a bit će zaduženi da pomažu predsjedniku u gotovo svakom zadatku dok se bori sa komplikovanom mašinerijom u vladi.

Ipak, mediji su već donekle osudili izbor Stevea Bannona na mjesto pomoćnika američkog predsjednika, budući da se za njega vezuju mnogi ispadi, te je čak 1996. bio optužen za nasilje u porodici. Također, Guardian je u augustu ove godine otkrio jedan njegov navodni pokušaj malverzacije sa izbornim procesom, kada je bio registrovan za glasanje u kući na Floridi u kojoj nije živio.

Također, javnost je zabrinuta i kako će oni obavljati svoje funkcije budući da kao vladini dužnosnici nisu radili još od 2004. godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije