Skandal pred otvaranje igara u Tokiju: Režiser otpušten zbog šale o holokaustu!

1
Radiosarajevo.ba
Skandal pred otvaranje igara u Tokiju: Režiser otpušten zbog šale o holokaustu!
Foto: Profimedia / Skandal u Tokiju

Organizatori Olimpijskih igara u Tokiju otpustili su režisera ceremonije otvaranja Kentara Kobajašija zbog šale o holokaustu koju je izveo tokom nastupa u humorističkoj emisiji 1998. godine

Predsjednica Organizacionog komiteta Seiko Hašimoto rekla je da je Kobajaši otpušten dan uoči otvaranja pošto je u svom nastupu iskoristio izraz "Hajde da se igramo holokausta", pišu srbijanski mediji.

"Otkrili smo da je gospodin Kobajaši u svom nastupu iskoristio frazu ismijavajući historijsku tragediju. Duboko se izvinjavamo što smo izazvali takav razvoj događaja dan uoči ceremonije otvaranja i što smo izazvali nevolje i zabrinutosti mnogim uključenim stranama kao i ljudima u Tokiju i ostatku zemlje", rekla je Hašimoto, a prenosi agencija "Kjodo". 

Kobajaši se izvinio i naveo da je skeč koji je tada napisao imao i neprimjeren sadržaj. 

Podsjećamo, ceremonija otvaranja Igara biće održana u petak od 13 sati, bez prisustva publike, zbog pandemije koronavirusa. Svečanosti će prisustvovati pojedini zvaničnici, gosti i predstavnici medija. 

Početkom sedmice kompozitor koji je radio na ceremoniji otvaranja Keigo Ojamada morao je da podnese ostavku, nakon što su se na društvenim mrežama pojavili navodi da je u detinjstvu maltretirao školske drugove.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije