Saudija će biti neprepoznatljiva: U sektor zabave ulažu 64 milijarde dolara

Radiosarajevo.ba
Saudija će biti neprepoznatljiva: U sektor zabave ulažu 64 milijarde dolara
Saudijska Arabija uložit će 64 milijarde dolara u sektor zabave u idućoj deceniji, u sklopu provedbe programa društvenih i privrednih reformi, najavio je dužnosnik nadležne uprave.

Čelnik Opće uprave za sektor zabave Ahmad bin Aqeel al-Khatib u četvrtak je kazao da će planirana finansijska sredstva namaknuti od vlade i privatnog sektora.

Iz te su uprave ranije ove sedmice najavili da za 2018. godinu planiraju više od 5000 događanja.

"Već gradimo infrastrukturu", kazao je Khatib, dodajući da je položen kamen temeljac na mjestu gdje će se graditi operna kuća. Dodao je i da će se prava promjena vidjeti do 2020. godine.

Posljednjih je mjeseci Saudijska Arabija organizirala koncerte, festival pop kulture Comic-Con te proslavu nacionalnog praznika na kojoj su sudjelovali muškarci i žene, a prvi put plesalo se na ulicama uz elektronsku glazbu.

Otvaranje prema novim mogućnostima zabave u tom konzervativnom kraljevstvu dio je programa reformi nazvanih "Vizija 2030." koji zagovara saudijski princ Mohammed bin Salman, piše Hina.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije