S djecom pobjegla iz ratne Ukrajine pa umrla čim je autobusom stigla u Rim

1
Radiosarajevo.ba
S djecom pobjegla iz ratne Ukrajine pa umrla čim je autobusom stigla u Rim
Foto: EPA-EFE / Ilustracija ambulantnih kola u Rimu

Samo što je izišla iz autobusa, nakon 30-satnog putovanja od Lavova do Rima, na Trg 12. oktobra 1492., žena je stigla mahnuti na pozdrav ostalim putnicima i pala bez svijesti na tlo.

Ko nije vidio, čuo je: njena djeca, 11-godišnjakinja i 10-godišnjak, briznuli su u očajan plač.

Kako opisuje rimski Il Messaggero, hitna pomoć nije mogla pomoći. Natalija Kretova (46) uspjela je spasiti djecu, ali njoj nije bilo spasa. Što je sve presudilo? Stres zbog bijega pod bombama iz Kremenčuka, na rijeci Dnjipru, prvo do Lavova pa do Rima, strah za muža na ratištu, hipertenzija? Ili sve zajedno? U tašni su joj našli tablete za snižavanje visokoga arterijskog pritiska, prenosi Jutarnji

Pratite uživo konferenciju Elmedina Konakovića, govorit će o akciji Black Tie 2

Pratite uživo konferenciju Elmedina Konakovića, govorit će o akciji Black Tie 2

U autobusu se sprijateljila s katoličkom časnom sestrom, organizatoricom putovanja spasa, kojoj je rekla da putuje u nepoznato, da ne zna ni kuda će ni kamo će s djecom, ali da nije bilo opstanka pod bombama u mjestu na strateškom smjeru ruskog nadiranja.

Policajci prispjeli kad i hitna pomoć povjerili su djecu časnoj sestri, pa su sestra i brat sada u Castel Gandolfu, u samostanu koji vode Ukrajinci i gdje je već sklonjeno pedesetak majki i djece izbjeglih iz Ukrajine. Barem se neće naći u posve nerazumljivu ambijentu, sada kad su ostali bez majke i kad su daleko od oca, hranitelja i branitelja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije