Ruske vlasti objavile spisak putnika iz "aviona smrti": Potvrdili da su poginuli Prigožin i Utkin

0
Radiosarajevo.ba
Ruske vlasti objavile spisak putnika iz "aviona smrti": Potvrdili da su poginuli Prigožin i Utkin
FOTO: AA / Avion izgorio

Federalna agencija za vazdušni saobraćaj potvrdila je da je u avionu koji se danas, 23. augusta, srušio u Tverskoj oblasti poginuo šef Vagnera Jevgenij Prigožin.

Rosavijacija objavila je spisak svih putnika koji su se nalazili u poslovnom avionu koji se srušio 60 milja sjeverno od Moskve.

Pored Prigožina, među putnicima na spisku su i Sergej Propustin, Jevgenij Makarian, Aleksandar Totmin, Valerij Čekalov, Dmitrij Utkin i Nikolaj Matuseev.

Adna Helić prozvala "kolege" koji su je otpratili nakon hapšenja: Kakva komedija od ljudi

Adna Helić prozvala "kolege" koji su je otpratili nakon hapšenja: Kakva komedija od ljudi

Članovi ekipe koji su se u trenutku pada nalazili u letjelici su komandant Aleksej Levšin, kopilot Rustam Karimov i stjuardesa Kristina Raspopova.

Avion u kojem je poginulo 10 osoba srušio se u regionu Tver dok je letio između Moskve i Sankt Peterburga.

Na snimku objavljenom na internetu očigledno se vidi kako mali mlaznjak vuče oblak dima prije nego što je udario u zemlju i izbio u plamen.

Službe su saopćile da je nađeno osam tijela na mjestu nesreće. Vodeći istraživački novinar o ruskim temama Hristo Grozev prije samo 10 dana dao je izjavu u kojoj je precizirao "da će u roku od šest mjeseci ili će Prigožin biti mrtav ili će se desiti još jedan državni udar".

U trenutku kada svi izvještavaju o pogibiji vođe "Vagnerovaca" i nekadašnjem Putinovom kuharu, televizija "Rusija-1" emituje govor ruskog predsjednika koji se obraća na koncertu u čast 80. godišnjice pobjede u Kurskoj bici.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije