BBC: "Podaci pokazuju da je još jedan avion letio prema Moskvi"

1
Radiosarajevo.ba
BBC: "Podaci pokazuju da je još jedan avion letio prema Moskvi"
Foto: PrtScr / Rusi kažu da su našli 10 tijela

Jevgenij Prigožin, šef paravojne formacije Vagner koji je pokrenuo oružanu pobunu u junu, navodno je bio u privatnom avionu koji se srušio u Tverskoj oblasti u blizini Moskve, pri čemu je poginulo svih 10 ljudi u avionu, tvrde ruski mediji.

Ruske hitne službe pronašle su osam tijela na mjestu pada, javlja državna novinska agencija RIA. No, kako javlja BBC, podaci pokazuju i da je drugi avion letio prema Moskvi.

Naime, pojedini ruski Telegram kanali, bliski Prigožinovoj grupi, nagađali su da je šef Wagnera možda bio u drugom avionu od onog koji se danas srušio. Navodno je često letio drugim avionom. Drugi mlažnjak, drugi Embraer 600, ima registracijski broj RA-02748.

Cijene u Neumu veće za 10-15 posto, trenutna popunjenost hotela na 70 posto

Cijene u Neumu veće za 10-15 posto, trenutna popunjenost hotela na 70 posto

Podaci o letu aviona djelomično su nedostupni putem FlightRadar24, popularne web stranice za praćenje zrakoplova. Ipak, informacije pokazuju da je poletio iz Sankt Peterburga ranije danas i odletio prema Moskvi. Trag nestaje u blizini zračne luke Ostafjevo u ruskoj prijestolnici.

BBC naglašava da nisu mogli zvanično potvrditi je li on bio u srušenom avionu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije