Evo šta je Vladimir Putin radio za vrijeme pada aviona: Pojavio se i navodni snimak nesreće

1
Radiosarajevo.ba
Evo šta je Vladimir Putin radio za vrijeme pada aviona: Pojavio se i navodni snimak nesreće
Foto: Screenshot / Vladimir Putin i Jevgenij Prigožin

Šef Wagnera Jevgenij Prigožin navodno je poginuo u srijedu, 23. augusta u padu privatnog aviona sjeverno od Moskve, javljaju ruski mediji.

Ali, za to vrijeme ruski predsjednik Vladimir Putin je bio na - koncertu.

Naime, učestvuje na događaju koji je posvećen 80. godišnjici pobjede sovjetskih trupa u bitci kod Kurska.

Bravo, Bosanko: Ada Avdagić osvojila bronzu na EP-u u Beogradu

Bravo, Bosanko: Ada Avdagić osvojila bronzu na EP-u u Beogradu

Govoreći na koncertu u čast 80. godišnjice pobjede u bitci kod Kurska, uručio je državne nagrade sudionicima specijalne operacije u Ukrajini.

"Danas će ovdje, na legendarnoj Kurskoj zemlji, biti uručena visoka državna odlikovanja našim herojima, vojnicima, sudionicima specijalne vojne operacije koji zaslužuju slavu heroja Kurske izbočine, onima koji su se borili protiv nacista u ljeto 1943.", rekao je Putin.

Predsjednik je istaknuo da se svi ruski borci bore hrabro i odlučno u sklopu specijalne operacije. Prema njegovim riječima, odanost domovini spaja sve njene sudionike.

Podsjetimo, deset ljudi poginulo je u padu privatnog aviona sjeverno od Moskve, a ruska uprava za civilnu avijaciju saopštila je da je Jevgenij Prigožin bio na popisu putnika.

Sedam putnika i troje članova posade bilo je u avionu Embraer koji je letio iz Moskve za Sankt Peterburg, objavila je novinska agencija TASS, piše 24sata.hr.

Pogledajte videozapis koji je navodno snimak pada tog aviona:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije