Rusija prijeti novim udarom, detektirali su 'Ahilovu petu' Europe: 'Pobit ćemo ih sve'

7
Radiosarajevo.ba
Rusija prijeti novim udarom, detektirali su 'Ahilovu petu' Europe: 'Pobit ćemo ih sve'
Foto:EPA-EFE / Ruska vojska slovi za jednu od najjačih na svijetu

Iz Moskve stižu prijetnje ako bi se francuski vojnici pojavili u Ukrajini, a ruski dezinformacijski napadi postaju sve jači.

Pra-praunuk velikog klasika ruskog realizma Lava Nikolajeviča Tolstoja upozorio je u četvrtak, 21. marta,  u vrlo agresivnoj, bizarnoj televizijskoj izjavi da svaki Francuz koji se bori u Ukrajini može očekivati brz povratak kući, ali u lijesu - ili, kako se sarkastično zna reći, s nogama naprijed.

"Ubit ćemo svakog francuskog vojnika koji stane na ukrajinsko tlo. Baš svakog od njih", poručio je Tolstoj, prema prijevodu koji je na snimku postavio savjetnik ukrajinskog ministra unutarnjih poslova Anton Geraščenko i objavio je na X-u.

Još jedna divna vijest za Sarajevo: Baščaršija proglašena Blagom evropske filmske kulture

Još jedna divna vijest za Sarajevo: Baščaršija proglašena Blagom evropske filmske kulture

U toj izjavi na besprijekornom francuskom, 53-godišnji Pjotr Tolstoj, zamjenik čelnika Državne dume, donjeg doma ruskog parlamenta, i bivši novinar koji je sramotio ime slavnog pretka nakon početka invazije na Ukrajinu rekavši da je njegov pra-pradjed u 19. stoljeću klao britanske i francuske trupe na Krimu, a nastavio svojim tvrdokornim prokremaljskim ratnim huškanjem, pohvalio se da su ruske snage već ubile 147 francuskih plaćenika u Ukrajini od njih 367, koliko ih se do sada, prema njegovim tvrdnjama, borilo u tamo.

Također je, između ostaloga, rekao da Rusiju "nije briga" za upozorenje predsjednika francuskog predsjednika Emmanuela Macrona kako se slanje zapadnih vojnika u Ukrajinu ne može isključiti. "Ruske oružane snage uništit će sve francuske vojnike koji se pojave na ukrajinskom teritoriju... Francuzi bi trebali shvatiti posljedice", zaprijetio je Pjotr Tolstoj.

Rusija pokazuje mišiće? Poljska je na 39 sekundi zanijemila od straha

Rusija pokazuje mišiće? Poljska je na 39 sekundi zanijemila od straha

Njegovu prijetnju i lažne brojke iznesene u intervjuu za francuski kanal BFMTV, kako piše britanski The Times, zatim su prenijele ruske novinske kuće i francuski mediji kao dio propagandnog napada na Francusku, koji se znatno pojačao otkako se Macron svojom izjavom navodno prometnuo u ‘jastreba‘ zapadne Europe, piše Jutarnji

U utorak, 19. marta, je Sergej Nariškin, šef ruske vanjske obavještajne službe, također lažno ustvrdio da je Macron na pragu donošenja odluke o slanju vojnog kontingenta od 2000 vojnika te zaprijetio da "mač čeka sve Francuze koji ikada uđu na teritorij ruskog svijeta".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije