Rusi tvrde: Amerika ih obavijestila o Bidenovoj posjeti Kijevu

1
AA
Rusi tvrde: Amerika ih obavijestila o Bidenovoj posjeti Kijevu
Foto: EPA - EFE / Volodimir Zelenski i Joe Biden

Šef ruskog Federalnog sigurnosnog servisa (FSB) Aleksandar Bortnikov izjavio je da su Sjedinjene Američke Države (SAD) diplomatskim kanalima obavijestile Rusiju o posjeti američkog predsjednika Joea Bidena Kijevu.

Bortnikov je to kazao dan nakon što je i Bijela kuća saopćila da je unaprijed obavijestila Moskvu o Bidenovoj posjeti kojom je obilježena godišnjica ruskog rata protiv Ukrajine.

"SAD su obavijestile Rusiju o Bidenovoj posjeti Kijevu putem diplomatske linije. Nismo dali jamstva za njegovu sigurnost. Samo smo rekli da smo primili poruku", rekao je Bortnikov na marginama obraćanja ruskog predsjednika Vladimira Putina zastupnicima ruskog parlamenta u Moskvi.

Velike poplave i klizišta u Njemačkoj. Evakuiraju se zgrade, nestalo i struje, pogledajte prizore

Velike poplave i klizišta u Njemačkoj. Evakuiraju se zgrade, nestalo i struje, pogledajte prizore

Bortnikov je također kazao da FSB nastavlja kontakte sa SAD-om po pitanju borbe protiv terorizma, ali ne na razini na kojoj je ta borba ranije bila.

"Svi su zainteresirani za održavanje veza. Drugačija situacija nikom ne pogoduje", dodao je Bortnikov.

Biden je jučer boravio u iznenadnoj posjeti u Kijevu, gdje se sastao s ukrajinskim kolegom Volodimirom Zelenskim. Posjeta je bila tajna sve do samog dolaska Bidena u Kijev.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije