Rusi izveli novi žestok napad na drugi najveći grad u Ukrajini: Dvoje mrtvih i sedam povrijeđenih

2
Radiosarajevo.ba
Rusi izveli novi žestok napad na drugi najveći grad u Ukrajini: Dvoje mrtvih i sedam povrijeđenih
Foto: Screenshot/Twitter / Eksplozija u Ukrajini

U novom ruskom napadu na Harkiv, drugi po veličini grad u Ukrajini, rano u subotu, 6. aprila ubijena su dva civila, a ranjeno njih sedam, saopćio je regionalni guverner Oleh Sinehubov na Telegramu.

Ukrajinska nacionalna policija, također na Telegramu, napisala je da je napad izveden dronovima, a vijest je potkrijepila slikama požara koji su izbili na gradskim ulicama i pored zgrada. Javna televizija Suspilne javila je da je visoka stambena zgrada u četvrti Ševčenkivskij oštećena, a jedna trgovina zapaljena. Drugi mediji navode da je do napada došlo nešto iza ponoći.

Sinehubov je ranije izvijestio o napadu na stambenu zgradu u Harkivu i raketnom napadu na selo sjeverno od grada. Upozorenje na zračni napad ostalo je na snazi nekoliko sati nakon udara za Harkiv i za veći dio zemlje, uključujući Kijev.

SIPA u Sarajevu uhapsila državljanina Finske, za njim bila raspisana Interpolova potjernica

SIPA u Sarajevu uhapsila državljanina Finske, za njim bila raspisana Interpolova potjernica

Harkiv se nalazi na sjeveroistoku Ukrajine i česta je ruska meta, a napadi su se intenzivirali posljednjih nedjelja. U srijedu, 3. aprila su u napadu drona na grad poginule četiri osobe, a stambeni blokovi su zadobili teška oštećenja.

Šef stožera ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog, Andrij Jermak, rekao je za novinsku kuću Politico u intervjuu objavljenom u četvrtak, da vidi Harkiv kao najvjerojatniji cilj bilo koje nove ruske ofenzive u svibnju ili lipnju, prenosi Jutarnji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije