Putin i Erdogan složni: Vakcina prioritet, dvije zemlje će sarađivati

Radiosarajevo.ba
Putin i Erdogan složni:  Vakcina prioritet, dvije zemlje će sarađivati
EPA-EFE / Erdogan i Putin / Arhiv / Na slici nije prikazan događaj iz teksta)

Predsjednici Rusije i Turske Vladimir Putin i Recep Tayyip Erdogan naglasili su važnost saradnje u razvoju vakcina i terapija protiv koronavirusa, saopćila je pres-služba Kremlja nakon njihovog telefonskog razgovora. 

Dvojica predsjednika su razgovarali detaljno o problemima borbe protiv pandemije koronajvirusa. 

Putin i Erdogan su istakli značaj dalje saradnje između relevantnih agencija dvije zemalje u razvoju vakcine i tarepija za liječenje infekcije, navedeno je u saopćenju.

Predsjednik Rusije je zahvalio turskim partnerima na pomoći u organizaciji repatrijacije ruskih državljana i za humanitarnu pomoć u velikom broju ruskih regiona. 

Putin i Erdogan su pozvali na jačanje napora na primjeni rusko-turskih sporazuma o Idlibu u Siriji i izrazili zabrinutost zbog pogporšnja situacije u Libiji.

Dvojica predsjednika su razgovarali i o trenutnim aspektima bilateralne trgovine i ekonomske saradnje i složili se da nastave regularni dijalog dvije zemlje na različitim nivoima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije