Prolaznici u šoku: Desetine hiljada eura na cesti, njemačka policija sakupljala novac

0
Radiosarajevo.ba
Prolaznici u šoku: Desetine hiljada eura na cesti, njemačka policija sakupljala novac
Foto: Njemačka savezna policija / Mjesto događaja

Nakon što su nepoznati počinitelji u noći s petka na subotu raznijeli bankomat u njemačkom gradu Harsefeldu (okrug Stade) u Donjoj Saskoj, novčanice su se razletjele posvuda po cesti.

Prema policijskom saopćenju riječ je o nekoliko desetaka hiljada eura.

"Nepoznati počinitelji su raznijeli bankomat u podružnici Deutsche Bank u inače mirnom gradu Harsefeldu. U središtu grada u kojem živi oko 12.000 stanovnika na cesti se našlo oko nekoliko desetaka hiljada eura", saopćila je policija.

Srbijanski analitičar o Konakoviću: Taj nespretni centar dao je legitimitet Vučiću

Srbijanski analitičar o Konakoviću: Taj nespretni centar dao je legitimitet Vučiću

Prema prvim informacijama policije, nepoznati su počinitelji oko 2.55 sati raznijeli bankomat u poslovnici banke na Marktstrasse. Snaga eksplozije bila je toliko jaka da je prostorija banke potpuno uništena.

"Zbog siline eksplozije, drugi stroj u zgradi također je potpuno uništen, rekao je glasnogovornik policije Rainer Bohmbach.

Ispred poslovnice banke bilo je na hiljade novčanica od 20 i 50 eura. Navodno su i oni izletjeli iz bankomata u silnoj eksploziji i razbacani oko ulaza u banke. Novac su počinitelji ostavili dok su bježali, javlja Fenix magazin.

"Još nije jasno jesu li i koliko gotovine uspjeli ukrasti tokom zločina. Zaposlenici Deutsche Bank moraju prebrojati koliko je novca ukradeno", rekao je Bohmbach.

Kada je policija stigla, ogradila je područje oko Deutsche Bank, a službenici su pokupili novčanice i osigurali novac.

Dramatično upozorenje Njemačke: Europa se mora naoružati, imamo manje od 10 godina

Dramatično upozorenje Njemačke: Europa se mora naoružati, imamo manje od 10 godina

Policija je te noći pokrenula opsežnu potragu za počiniteljima. Korišten je i policijski helikopter. Prema riječima svjedoka, koji su šokirano gledali što se događa, počinitelji su vjerojatno pobjegli u automobilu. Prema informacijama policije, u eksploziji niko nije povrijeđen.

Ujutro su zgradu, u kojoj se osim poslovnice Deutsche Bank nalazi i nekoliko stanova, pregledali i stručnjaci za eksplozivna i zapaljiva sredstva.

Prema prvim informacijama, ne postoji opasnost od urušavanja stambeno-poslovnog objekta. Prema policijskim informacijama, materijalna šteta iznosi oko 100.000 eura.

Policija moli svjedoke koji su uočili sumnjive osobe ili vozila neka se jave policiji na telefon 04161-647115.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije