Problemi u Bijeloj kući: Rex Tillerson nazvao Donalda Trumpa moronom

Radiosarajevo.ba
Problemi u Bijeloj kući: Rex Tillerson nazvao Donalda Trumpa moronom
Državni sekretar SAD-a Rex Tillerson pozvan je na razgovor nakon što je američkog predsjednika Donalda Trumpa nazvao "moronom" i prijetio da će dati ostavku, piše Independent.

Američki potpredsjednik Mike Pence razgovarao je s Tillersonom u svrhu ublažavanja njegovog kritiziranja predsjednika te kako bi ga motivirao da ostane među administracijom američkog predsjednika. 

Tillerson je uputio kritike predsjedniku nakon sastanka u Pentagonu tokom kojeg je Tillersonov govor o Američkoj organizaciji izviđača stavio u drugi plan okoristivši priliku da se tim putem ponovo obruši na svoje protivnike.

Umjesto promocije dobrog građanstva, Trump je svoj govor odlučio usmjeriti protiv "lažnih medija" i kritikom bivšem predsjedniku Baracku Obamu zbog činjenice kako nikad nije govorio na godišnjem susretu američkih izviđača. 

Državni sekretar, koji je nekoć bio predsjednik Američke organizacije izviđača, i prije nekoliko se mjeseci našao u sukobu s politikom Bijele kuće zbog čega je također bio spreman odstupiti. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije