Princ Harry se sastao s liderima afričkih zemalja

Fena
Princ Harry se sastao s liderima afričkih zemalja
Foto: EPA-EFE / Meghan i Harry

Britanski princ Harry prisustvovao je samitu lidera 21 afričke države u Londonu kojem je u ponedjeljak bio domaćin premijer Boris Johnson, dan nakon što je izrazio tugu da će se uskoro odreći kraljevskih dužnosti.

Harry je u nedjelju rekao da ne postoji opcija za njega osim da se on i njegova američka supruga Meghan povuku iz svojih kraljevskih uloga u sporazumu s bakom kraljicom Elizabetom i starijim članovima porodice koji će im omogućiti nezavisniju budućnost.

Novi aranžman para, koji će podijeliti svoje vrijeme između Britanije i Sjeverne Amerike, gdje će uglavnom biti, trebao bi stupiti na snagu na proljeće ove godine, javio je Reuters.

Buckinghamska palača saopćila je da je princ, koji je prošlog oktobra posjetio Malavi i druge afričke države, što će mu biti posljednja službena inostrana turneja, dugi niz godina bio jako uključen u dešavanja u Africi i njegova ljubav prema kontinentu je dobro poznata.

Održao je i privatni sastanak s Johnsonom na marginama samita.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije