Preokret u priči: Policija misli da nestali 5-godišnjak nikad nije izašao iz kuće

Radiosarajevo.ba
Preokret u priči: Policija misli da nestali 5-godišnjak nikad nije izašao iz kuće
Foto: Daily Mail / Nestali Andrew AJ Freund

Vlasti u Illinoisu (SAD) objavile su kako ne vjeruju da je nestali 5-godišnjak Andrew AJ Freund otet niti da je izašao iz obiteljskog doma, no ipak će nastaviti potragu.

Preokret je ovo u priči o nestanku mališana za kojim od četvrtka traga cijeli SAD.

Njegovi roditelji su u četvrtak prijavili da dječaka nema u kući i da su ga posljednji put vidjeli u 9 sati prethodne večeri, kada je otišao na spavanje. Ipak, vlasti su saopćile da nema indikacije da je dječak otet i plan je sada glavni fokus okrenuti na obiteljsku kuću.

Psi tragači, naime, uhvatili su njegov miris samo unutar kuće, a sad se otkrilo da njegova obitelj ima problematičnu historiju sa socijalnom službom. 

Kako se doznaje, socijalna služba radi s porodicom otkako se AJ rodio - brzo nakon rođenja bio je smješten u ovoj službi, jer je zabilježeno da ga majka "zanemaruje". Također, u periodu od 2013. do 2015, o dječaku se brinula druga obitelj.

Iz socijalne službe su saopćili da je obitelj prijavljena zbog zanemarivanja i u martu te decembru 2018, no navodno su optužbe bile "neosnovane".  AJ ima i trogodišnjeg brata kojeg je socijalna služba odvela iz porodičnog doma i ovo dijete sad živi s drugom obitelji. 

George Kililis, advokat majke i oca, kaže da majka tvrdi da ne zna šta se desilo dječaku i nema nikakve veze s njegovim nestankom.

"Majka je izrazito zabrinuta i očajna", kazao je advokat, a otac je poručio:

"Molim te, sine, vrati se. Mnogo te volimo. Nisi u problemima, samo smo strašno zabrinuti. Molim te, molim te, vrati se."

U istragu se uključio i FBI, a za dječakom tragaju dronovi, ronioci, psi tragači...

Kad su ga posljednji put vidjeli, dječak je bio u plavoj Mario majici, crnoj trenirci i zelenim Teenage Mutant Ninja Turtle tenama. Ima kratku, plavu kosu, visok je oko metar i težak oko 30 kilograma. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije