FBI otkrio ko je osoba koja se predstavila kao nestali Timmothy

Radiosarajevo.ba
FBI otkrio ko je osoba koja se predstavila kao nestali Timmothy
Facebook / Nestali Timmothy sa mamom koja je izvršila samoubistvo

Osoba koja je tvrdila da je dječak Timmothy Pitzen iz Illinoisa koji je nestao prije osam godina, zapravo je odrasli muškarac i bivši zatvorenik, objavio je FBI.

Tinejdžer tvrdi da je maleni Timmothy za kojim svijet traga osam godina!

Brian Michael Rini (23), rekao je policiji u gradu Newportu u Kentuckyju da je pobjegao otmičarima te da je on Timmothy, koji bi danas imao 14 godina, što je nakratko probudilo nadu da je nestali dječak pronađen, rekao je glasnogovornik FBI-a Todd Lindgren, piše Jutarnji.

Timmothy je zadnji put viđen kada je po njega u školu u zapadnom predgrađu Chicaga Aurori došla majka, koja je ubrzo nakon toga počinila samoubistvo.

Lindgren je rekao da je analiza DNA provedena u Dječjoj bolnici Cincinnati pokazala kako je osoba koja je tvrdila da je Timmothy zapravo Rini, koji je 7. marta pušten iz zatvora Belmont gdje je služio 14-mjesečnu kaznu zbog pljačke i vandalizma.

Priča da je Timmothy možda pronađen proširila se vrlo brzo u srijedu, no policija je bila oprezna tokom cijele istrage, odbijajući komentirati slučaj sve dok ne bude gotova analiza DNA.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije