Tinejdžer tvrdi da je maleni Timmothy za kojim svijet traga osam godina!

Radiosarajevo.ba
Tinejdžer tvrdi da je maleni Timmothy za kojim svijet traga osam godina!
Foto: Policija / Da li je pronađen Timmothy Pitzen?

Policiji u Ohiju (SAD) obratio se tinejdžer koji tvrdi da je Timmothy Pitzen, dječak koji je nestao 2011. godine i za kojim je tragao cijeli svijet.

Tinejdžer je rekao da je pobjegao otmičarima, a u toku je DNK analiza koja bi trebala dati konačan odgovor na pitanje da li smo riješili jedan od najpoznatijih svjetskih slučajeva.

Pitzen je nestao 2011, kada je imao šest godina. Njegova majka Amy Fry-Pitzen odvela ga je na trodnevni odmor u Wisconsin gdje su posjetili zoološki vrt i zabavni aquapark, gdje je dječak viđen posljednji put. Tijelo njegove majke pronađeno je nekoliko dana kasnije, u hotelu u Rockfordu, Illinois, a navodno je počinila samoubistvo. Kako se doznalo, u hotel se prijavila sama.

Pored njenog tijela pronađena je poruka u kojoj je pisalo da je dječak na sigurnom, da je s ljudima koji će se lijepo brinuti o njemu, uz riječi: "Nikada ga nećete pronaći."

Sada, 14-godišnji dječak tvrdi da je Timmothy.

Tinejdžer je pozvao broj za hitne slučajeve 911, na sjeveru Kentuckyja, jučer ujutro i rekao je da je upravo pobjegao otmičarima koji su ga osam godina držali zatočenog.

Pronašli su ga u Newportu, samog na ulici, u mjestu koje je oko 800 kilometara udaljeno od naselja iz kojeg je nestao. 

Policija je i dalje vrlo oprezna, te su saopćili:

"Imali smo hiljade i hiljade informacija o dječaku. Ne znamo još uvijek da li je ovo Timmothy. Mogao bi biti. Mogla bi biti i prebara."

Dječak koji je pozvao policiju tvrdi da su ga držali u hotelima Red Roof Inn, dva bijela muškarca, s tetovažama na vratu i rukama i izgledali su kao bodybuilderi, tvrdi izvor iz policije.  Kažu i da su vozili Ford SUV s registarskim tablicama Wisconsina. Rekao je da je pobjegao otmičarima preko mosta u Cincinnatiju.

Medijima se obratila i njegova vrlo emotivna baka:

"Sve što znamo jeste da se dječak javio policiji. Ne smijemo puno da se nadamo. Ne smijemo. Prije smo se nadali i svaki put ostajali uplakani."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije