Divan gest: Premijerka Novog Zelanda ponovo oduševila svijet

Radiosarajevo.ba
Divan gest: Premijerka Novog Zelanda ponovo oduševila svijet
Foto: EPA-EFE / Jacinda Ardern sa porodicama žrtava terorističkog napada

Jacinda Ardern, premijerka Novog Zelanda, čija je saosećajna, ali i odlučna reakcija na terorističke napade na džamije u Christchurchu prošlog mjeseca naišla na pohvale širom svijeta, ponovo je privukla simpatije nakon što je platila namirnice u supermarketu umjesto žene koja je zaboravila novčanik kod kuće, piše nzherald.co.nz

Helene Burness, prijateljica žene, koja je bila u nabavci sa dvoje djece, napisala je na Twitteru:

"Kao da je i bez toga ne volimo dovoljno, Jacinda Ardern platila je namirnice u supermarketu umjesto moje drugarice, koja je zaboravila novčanik i povela dvoje djece sa sobom, koja su vrištala", napisala je ona.

Žena je već bila na kasi kada je primijetila da je zaboravila novčanik. Na sreću, premijerka je stajala u redu iza nje i platila račun. 

Jacinda Ardern i na televiziji je potvrdila priču. Na pitanje, zašto je to uradila, odgovorila je: "Zato što je majka".

"Baš kada pomislite da Jacinda Ardern ne može biti dobrodušnija, skromnija i autentičnija... ona vam plati namirnice u supermarketu, zato što vodite dvoje djece sa sobom i spremate se da sve ostavite zato što ste zaboravili novčanik", ispričala je neimenovana žena za "New Zeland herald".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije