Preminuo William Shakespeare, prvi muškarac koji je primio vakcinu protiv COVID-a

5
Radiosarajevo.ba
Preminuo William Shakespeare, prvi muškarac koji je primio vakcinu protiv COVID-a
Foto: PA Images / William Shakespeare

William Shakespeare, prvi muškarac na svijetu koji je primio vakcinu protiv COVID-a, umro je u 81. godini.

Preminuo je od posljedica bolesti od koje se duže liječio.

Shakespeare se proslavio u decembru prošle godine kada je postao druga osoba koja je dobila Pfizer vakcinu u bolnici Coventry.

Njegova slika, kao i slika Margaret Keenan, prve osobe koja je primila COVID cjepivu, prikazana je na ekranima diljem svijeta nakon što je primio prvu dozu, na veliko zadovoljstvo "Billa", kako su ga od milja zvali.

Preminuo je u istoj bolnici u kojoj je primio vakcinu.

Lokalni vijećnik Jayne Innes, koji je radio zajedno s Shakespearom u Laburističkoj stranci Coventry, rekao je: "Bio je tako divan čovjek, koji se stvarno zalagao za poboljšanje svoje zajednice. Sadio je drveće još od 80-ih, bio je angažiran u stvaranju Coundon Wooda 2005. godine. Bill je bio doživotni aktivist, pa ga je radovalo što može pomoći podstaći čovječanstvo na na cjepivo kako bi se vratili svim stvarima u kojima uživamo u životu."

Shakespeare, koji je godinama proveo radeći za Rolls Royce, ima suprugu Joy i dva sina Willa i Juliana. Detalji njegovog sprovoda još nisu objavljeni.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije