KO SDA: Kćerka i zet Alije Izetbegovića uredno su dobili poziv za vakcinisanje

6
Radiosarajevo.ba
KO SDA: Kćerka i zet Alije Izetbegovića uredno su dobili poziv za vakcinisanje
AA / Sabina Berberović i Bakir Izetbegović

Povodom jučerašnjih informacija da su se preko reda vakcinisali Sabina Berberović i Mirsad Berberović, sestra i zet predsjednika Stranke demokratske akcije (SDA) Bakira Izetbegovića, kao i Fikret Prevljak, a koje je javno komentirao i ministar zdravstva Kantona Srajevo, prof. dr. Haris Vranić, danas se oglasio Kantonalni odbor SDA Sarajevo.

Kantonalni odbor SDA pojašnjava da se "kćerka rahmetli Alije Izetbegovića i njen muž" nisu vakcinisali "preko reda", već da su na osnovu prijave i svog godišta uredno dobili poziv za vakcinisanje.

Medijima koju su prenijeli ove informacije, kao i pojedinim stranačkim liderima i zvaničnicima, pripisali su "zlu namjeru".

Potvrda da je Sabina Berberović dobila poziv za vakcinaciju - undefined

Foto: Radiosarajevo.ba: Potvrda da je Sabina Berberović dobila poziv za vakcinaciju

"Nažalost u kampanju se uključio i ministar Haris Vranić, koji lično stoji na čelu organizacije skandaloznog vakcinisanja u KS. Nikakav populizam i njegove uvrede neće prikriti nerad ministra Vranića i haos koji je kreirao u procesu vakcinacije građana Sarajeva. Favorizovanje svojih prijatelja, iznošenje vakcina na stražnje izlaze povlaštenim i VIP osobama povezanim sa aktuelnom vlašću u Sarajevu, samo su dio problema nepravedne raspodjele vakcina u Kantonu Sarajevo. U isto vrijeme, starije građane koji satima na kiši stoje u redu za vakcine i po tri puta vraćaju sa Zetre, među njima nažalost i onkološke pacijente", saopćeno je.

Istakli su da upravo ministar Haris Vranić, koji stoji na čelu sramotnog vakcinisanja "preko štele", te da bi bi zbog navedenog trebao da se izvini građanima Sarajeva i ode sa funkcije za koju je nedorastao.

"Osim po neradu i nesposobnosti, ostat će upamćen po izjavi da ministri u Vladi KS, među kojima je i on, trebaju biti prioritet za vakcinisanje. Samo u sistemu koji kreira Elmedin Konaković i njegov NIP, a koji je poznat kao Nipotizam, Vranić kao hirurg sa nula operacija godišnje na svom redovnom poslu dobije priliku da vodi cijeli zdravstveni sistem u Kantonu Sarajevo", zaključeno je u saopćenju Kantonalnog odbora SDA.

Ministar Haris Vranić u izjavi za medije komentirao je, također, saopćenje SDA.

"Na njihove objave se ne osvrćem. To nisu objave to su salve uvreda ljudi uhvaćenih u laži i lopovluku. Firma koja poziva na vakcinisanje je "Medit", provjerite čija je, naravno SDA. Dakle, objava koju sam pročitao na Faktoru govori sve o njima", naveo je Vranić za portal Avaz.ba, reagirajući na saopćenje Kantonalnog odbora SDA Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije