Ministarstvo zdravlja potvrdilo: Koronavirus stigao u još jednu europsku zemlju

Anadolija
Ministarstvo zdravlja potvrdilo: Koronavirus stigao u još jednu europsku zemlju

Potvrđen je prvi slučaj korona virusa u Španiji. Ministarstvo zdravlja Španije potvrdilo je da je koronavirusom zaražen muškarac na otoku Gomera, na Kanarskim otocima.

Izolirano je pet njemačkih turista, koji su stigli na odmor na ovaj otok. Kao rezultat testiranja u Nacionalnom institutu za mikrobiologiju zdravstvenog instituta "Carlos III", jedan njemački državljanin bio je pozitivan na virus.

Istovremeno je Australija zbog koronavirusa uvela privremenu zabranu ulaska u zemlju osobama koje su putovale u Kinu, a nisu državljani Australije ili nemaju stalnu boravišnu dozvolu.

Australski premijer Scott Morrison izjavio je kako od danas stupa na snagu dvosedmična zabrana ulaska u Australiju osobama koje su posjetile Kinu ili bile u tranzitu u toj zemlji, javio je dnevni list "Sydney Morning Herald".

Navedeno je kako su od zabrane izuzeti australski državljani, zatim oni koji imaju prebivalište u zemlji i članovi njihovih porodica prvog stepena, no za njih se podrazumijeva karantin u trajanju 14 dana od datuma napuštanja Kine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije