Potresno upozorenje obitelji čiji je sin (11) preminuo zbog trenda na društvenim mrežama

0
Radiosarajevo.ba
Potresno upozorenje obitelji čiji je sin (11) preminuo zbog trenda na društvenim mrežama
Foto: Facebook / Dječak koji je preminuo u Engleskoj

Tommie-lee Gracie Billington, 11-godišnji dječak iz Lancastera u Engleskoj, sudjelovao je u opasnom trendu na društvenim mrežama, koji nazivaju 'chroming' (kromiranje, op.pr.) zbog čega je, kako tvrdi njegova obitelj, nažalost, preminuo.

Njegova obitelj se javno oglasila kako bi u javnosti podigli svijest o opasnostima ovog trenda koji uključuje osobu koja udiše otrovne hemikalije iz boje, otapala, aerosolnih limenki, proizvoda za čišćenje ili benzina za kratkotrajni "high". 

No, stručnjaci upozoravaju ako se materije poput ovih zloupotrebljavaju, to uzrokuje usporavanje centralnog nervnog sistema, što u konačnici može odvesti do smrti. Prema riječima njegove porodice, dječak je bio u kući prijatelja kada je pokušao izvesti ovaj trend, ali je tragično preminuo 2. marta. Uzrok smrti je zvanično 'srčani zastoj', policija dodaje da je dječakova smrt 'neobjašnjiva', no njegova porodica otkriva da je njegova smrt "posljedica pokušaja opasnog ludila društvenih medija".

Nevjerovatan transfer: Bivši igrač Dinama potpisuje za Barcelonu?

Nevjerovatan transfer: Bivši igrač Dinama potpisuje za Barcelonu?

Govoreći za Lancashire Post Tommie-leejeva baka Tina Burns kaže da je obitelj 'shrvana': "Preminuo je nakon što je prespavao kod prijatelja. Saznali smo da su dečki probali TikTok trend 'chroming'."

Ona je dodala: "Ovo nas uništava, ali želimo pomoći spasiti živote druge djece i podići svijest porodica da zaštite svoju djecu."

Također je pozvala da platforme društvenih medija postave minimalnu dobnu postavku od 16 godina, kako mladi poput njenog unuka ne bi mogli pristupiti potencijalno opasnom sadržaju. TikTok je demantirao da je takozvani trend specifičan za ovu platformu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije