Zabrinjavajući trend se širi svijetom: Sve je počelo na TikToku, stigao i u regiju

0
Radiosarajevo.ba
Zabrinjavajući trend se širi svijetom: Sve je počelo na TikToku, stigao i u regiju
Foto: Pexels / Tik Tok

Na TikToku su objavljene snimke djevojčica od 10 do 12 godina starosti koje u grupama ulaze u prodavnice s kozmetikom pa otvaraju pakiranja sa šminkom, kradu testere, gnjave prodavačice i šminkaju se po prodavnicama skupile su milione pregleda i izazvale veliku raspravu korisnika.

Stotine mušterija naime snimaju i prijavljuju osnovnoškolke koje u SAD-u stvaraju probleme u trgovinama kozmetikom, najviše Sephori i Ulti, piše The Independent, a često i kupuju skupe kozmetičke proizvode za njegu kože ili šminku koja im uopće nije namijenjena, a svakako nije potrebna.

Zovu ih 'Sephora kids' ili 'Mean kids from Sephora' (bezobrazna djeca iz Sephore, eng.), što je izraz koji je u opticaju već dulje, a na videima se često vidi kako djevojčice od roditelja traže kozmetiku u vrijednosti od više stotina dolara, a kad ju ne dobiju počnu divljati i plakati. Ovih dana 'Sephora kids' su tema brojnih svjetskih medija od Vicea, do NY Posta.

Vozači, naoružajte se strpljenjem: Duga kolona na magistralnom putu Žepče - Zenica

Vozači, naoružajte se strpljenjem: Duga kolona na magistralnom putu Žepče - Zenica

Iako nije jednako alarmantno, ovo je fenomen koji je očito stigao i u regiju, jer u razgovoru s prodavačicama u lancima poput DM-a, Mullera i Bipe u Hrvatskoj, sve se više djevojčica šminka u prodavnicama, koristi i uništava testere i otvara originalna pakiranja koja su poslije neupotrebljiva. Zabilježeni su i slučajevi krađa, piše portal Direktno

@candela.y.la.dani

Yo nada mas mi opinión y soporten 🩷🫶🏼🩷🩷🩷🩷🫶🏼🫶🏼🩷🫶🏼🩷 #fyp #sephora #sephorakids #fypシ゚viral #tendencia #like

♬ original sound - Candela y la Daniella
@mahaaa.c

SCARIEST THING IVE DONE😭😭 #fyp #makeup #sephora

♬ original sound - maha🫶🏼

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije