Postala viralna: Osmrtnicom za supruga poslala jaku poruku Trumpu i korona-neznalicama

Radiosarajevo.ba
Postala viralna: Osmrtnicom za supruga poslala jaku poruku Trumpu i korona-neznalicama
Foto: Instagram / Osmrtnica

David Nagy (79) bio je jedan od 7.016 stanovnika Teksasa koji su preminuli od posljedica koronavirusa.

Želeći da se čuje glas ožalošćene porodice, njegova supruga Stacey napisala je 30. jula osmrtnicu u lokalnom listu Jefferson Jimplecute, sa snažnom porukom.

Ubrzo je privukla pažnju ljudi na društvenim medijima i proširila se daleko dalje od Jeffersona.

U osmrtnici je jasno i glasno iznijela stav ko je kriv za Davidovu "nepotrebnu smrt" i izjavila da će ih karma sve pronaći.

Tekst daje materijala za razmišljanje, kada nam pandemija diše za vratom, ali je mnogi odbijaju shvatiti ozbiljno, piše Bored Panda.

Početkom jula David se razbolio i prevezen je u lokalnu bolnicu gdje je utvrđeno da je pozitivan na koronavirus. Kako mu se zdravlje pogoršalo, ljekari su ga pokušali staviti na ventilator, ubrizgavati remdesivir i pokušati terapiju plazmom.

Njegova supruga Stacey nije mogla ući unutra i mogla je samo malčice odškrinuti vrata kako bi mogli razgovarati. Govorila je da ga voli i plakala je, ali je već bio u nesvijesti. Preminuo je 22. jula.

U osmrtnici je, između ostalog, napisala:

"Davidova smrt bila je bespotrebna. Krivica za njegovu, kao i smrt brojnih nedužnih ljudi, pada na Donalda Trumpa, Abbotta i sve druge političare koji nisu pandemiju uzeli zaozbiljno i bili su više zabrinuti za svoju popularnost i glasove nego za ljudske živote.

Krivci su i oni mnogi sebični ljudi, neznalice, koji odbijaju slušati savjete ljekara vjerujući da je njihovo 'pravo' da ne nose maske važnije od ubijanja nedužnih ljudi.

Dave je uradio sve što je trebalo, ali vi niste. Sram vas bilo, i neka vas karma sve nađe", poručila je.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije