Poslušajte kako se Ukrajinci pjesmom bore protiv ratnih strahota

0
Radiosarajevo.ba
Poslušajte kako se Ukrajinci pjesmom bore protiv ratnih strahota
Foto: Twitter / Solo nastup u podzemnoj željeznici

Harkiv, drugi ukrajinski grad po veličini, meta je bombardiranja gotovo od početka rata, a bombaridan je noćas i jutros.

Na društvenim mrežama pojavljuju se snimke granatiranja, no istovremeno se pojavljuju i snimke građana koji pjevaju dok su se od napada sklonili u stanicu podzemne željeznice.

Lokalni pjevač Svjatoslav Vakarčuk već se danima sa porodicom nalazi u jednom od skloništa u ovom gradu, a upravo je on odlučio da pokrene ovaj performans.

Nikšić: Ušli smo u političku krizu. Svaki čas neko prepucavanje i ultimatumi

Nikšić: Ušli smo u političku krizu. Svaki čas neko prepucavanje i ultimatumi

On je zapjevao poznatu patriotsku pjesmu "Chervona Ruta" skupa sa ostalim stanovnicima ovog grada koji se sa njim nalaze u skloništu ispod Trga ustava.

Nema sumnje da ovakve stvari stanovnicima mogu poslužiti kao bijeg od surove realnosti i dati im motiva da što bolje podnesu ova teška vremena.

Podsjetimo, danas je 21. dan ruske invazije na Ukrajinu. Dešavanja iz minuta u minut pratite na našem portalu na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije