Policija u Švicarskoj demonstrante rastjerivala suzavcem i mecima

0
Radiosarajevo.ba
Policija u Švicarskoj demonstrante rastjerivala suzavcem i mecima
Foto: EPA / Ilustracija

Burno je bilo sinoć u Švicarskoj, gdje je policija suzavcima i gumenim mecima rastjerivala na stotine okupljenih demonstranata. Oni su svoj glas odlučili dići i pobuniti se protiv restriktivnih mjera u pandemiji koronavirusa, a sve se odvijalo u gradu St. Gallen, na sjeveroistoku zemlje.

Prema pisanjima stranih medija, pripadnici policije bili su prisiljeni upotrijebiti gumene metke u samoodbrani. Iz policije je rečeno kako su na njene pripadnike bacani molotovljevi kokteli i drugi zapaljeni predmeti, zbog čega su upotrijebili suzavac.

Pozvali su demonstrante da ne napadaju policajce niti oštećuju imovinu, a promatrače da se raziđu. Navodi se da je oko 1.000 ljudi izišlo na ulice St. Gallena, grada koji ima oko 75.000 stanovnika.

Švicarska koja ima blizu 8,6 miliona stanovnika, od početka pandemije zabilježila je više od 600.000 slučajeva zaraze, dok je više od 9.600 zaraženih koronavirusom umrlo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije