Policija spriječila novi pokušaj napada na gay paradi

Radiosarajevo.ba
Policija spriječila novi pokušaj napada na gay paradi
Policija je u američkom gradu Los Angelesu uhapsila muškarca koji je prevozio arsenal oružja i eksploziva.

James Howell uhapšen je nekoliko sati prije gay pridea koji se održao u tom gradu i nakon pokolja u gay klubu u Orlandu, javlja LA Times.

"Muškarac je uhapšen u Santa Monici, na obali pokraj Los Angelesa, u nedjelju ujutro, a posjedovao je oružje i drugi opasni materijal", ističe se u priopćenju policije losangeleskog okruga.

"Savezna policija istražuje moguću povezanost te osobe s gay prideom koji se održava u West Hollywoodu, mjestu u losangeleskoj aglomeraciji, drugoj po veličini u Sjedinjenim Državama", dodaje FBI u saopćenju.

Glasnogovornica FBI-ja potvrdila je za da se provodi istraga u vezi s ovim hapšenjem kao pomoć policiji Santa Monice, ali nije htjela komentirati slučaj.

Lokalni mediji pišu da je policija Santa Monice u noći na nedjelju pronašla automobil registriran u Indiani, na sjeveru SAD-a, gdje je osumnjičeni rekao da je došao u grad kako bi sudjelovao u paradi ponosa, godišnjem okupljanju homoseksualaca na kojem se, prije nego što je objavljena informacija o masakru u Orlandu, očekivalo 400.000 ljudi.

Podsjećamo, Omar Mateen je u pucnjavi u gay klubu u Orlandu ubio 50, a ranio 53 osobe

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije