Policija nasamarila serijskog ubicu Aleksandra i izvukla jezivo priznanje: "To sam ja"

0
Radiosarajevo.ba
Policija nasamarila serijskog ubicu Aleksandra i izvukla jezivo priznanje: "To sam ja"
Prsc/Youtube / Serijski ubica

Ruski mediji objavili su snimak s lažne konferencije za medije na kojoj je 2006. godine Aleksandar Pičuškin priznao ubistvo 61 osobe.

Pičuškin, poznat i kao Manijak iz Bicijevskog, nazvan tako po moskovskom parku u kojem je ubijao žrtve, uhapšen je pod optužbama da je ubio 49 osoba.

Istražitelji su imali dokaze, ali oni sami po sebi nisu bili dovoljni za osudu. Ubica je tada pristao da prizna sve zločine, ali pod uvjetom da to uradi na konferenciji za medije.

Nestao pripadnik Oružanih snaga BiH nakon što je priveden: Porodica moli za bilo kakvu informaciju

Nestao pripadnik Oružanih snaga BiH nakon što je priveden: Porodica moli za bilo kakvu informaciju

Priznao na lažnoj konferenciji za medije

Istražitelji su tada u pritvoru organizovali lažnu konferenciju na kojoj su se nalazile kamere i mikrofoni televizijskih kuća, ali umjesto novinara su bili prisutni policajci.

Pičuškin je tada priznao da je ubio više od 49 osoba.

"Manijak iz Bicijevskog, kako me zovu, to sam ja. Zapravo, počinio sam 61 ubistvo. Gotovo sva su se dogodila u parku, jedno je bilo van parka, u gradu. Većinu tijela sam bacio u kanalizacijski otvor. Zašto sam ih ubio? Ne znam. Bez tog osjećaja više nisam mogao živjeti. Šta sam drugo mogao da radim? Da sadim krastavce? Pokazujem kakvu sam ribu ulovio?" rekao je.

Planirao da ubije 64 osobe za 64 polja šahovske ploče

Pičuškin je istražiteljima rekao da je veliki ljubitelj šaha pa je ubistva zamislio kao svojevrsnu šahovsku partiju. Svako ubistvo je trebalo da pokrije jedno od 64 polja šahovske ploče.

Sve žrtve su bile ubijene udarcem tupim predmetom u potiljak, pri čemu su većina njih bili stariji muškarci. Pičuškin tvrdi da je kao žrtve odabrao ljude koji su tvrdili "da su nezadovoljni svojim životom".

Pičuškin je policiji predao dnevnik u kojem su navedeni detalji svakog ubistva. Dnevnik sadrži i skicu šahovske ploče, pri čemu tri polja nisu bila ispunjena.

Njegov krvavi pohod trajao je 14 godina. Žrtve bi namamio u park na rubu Moskve, napio bi ih te ubio čekićem. U njegovom stanu je nađena šahovska ploča na kojoj je bilježio svoje žrtve, piše Blic.rs

Prije njega je kao ruski serijski ubica s najviše žrtava zabilježen bio Andrej Čikatilo, koji je 1994. pogubljen zbog ubistva 53 tinejdžera na jugu Rusije. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije