Mađarska / Plaćeni ubica Čaba Der pokušao se ubiti brijačem

05. 10. 2021. u 09:05:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Plaćeni ubica Čaba Der, koji je u Mađarskoj nepravosnažno osuđen na doživotnu robiju, pokušao je da se ubije u zatvorskoj ćeliji.

Njegov advokat Kristijan Guliak, potvrdio je za Blik da je njegov klijent u srijedu, u samici u kojoj boravi od kako je napao cimera, a potom i stražare, presjekao sebi vrat brijačem.

"Bio je u samici. Imao je brijač, presjekao je sebi vrat i napravio rez od 12 centimetara. Stražari su brzo reagovali, nije bilo potrebe da bude transportovan u bolnicu, već mu je pomoć ukazana u zatvoru", piše mađarski dnevnik.

Podsjetimo, Der koji je dobio nadimak "nasmijani ubica", poslije likvidacije Nebojše Markovića u januaru 2019. u Beogradu i u Srbiji je u odsustvu osuđen na 40 godina robije.

"Razgovarao sam sa njim u srijedu ujutru, bio je zbunjen i konfuzan. Kada smo se čuli drugi put, rekao mi je da je sebi zabio nož u vrat i da je sproveden kod ljekara", rekao je advokat i podsjetio da Der u zatvoru već 10 dana štrajkuje glađu kako bi skrenuo pažnju na sebe i nezadovoljstvo zbog presude kojom je osuđen na doživotnu kaznu zatvora.

Razmatranje žalbi na tu presudu, podsjetimo, zakazano je za sljedeći mjesec, piše Kurir.

Der je nezadovoljan i zbog toga što policija nije reagovala na krivičnu prijavu u kojoj je naveo ko je pokušao da ga ubije u Budimpešti.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA