Ubica Čaba Der: Pozovite Vučića kao svedoka zna sve o bosanskoj mafiji

0
Radiosarajevo.ba
Ubica Čaba Der: Pozovite Vučića kao svedoka zna sve o bosanskoj mafiji
Foto: politie.nl / Der Čaba

"Hvala Aleksandru Vučiću što štiti srpski narod, srpske interese i što se hrabro i odlučno bori protiv korupcije. Da smo imali Aleksandra Vučića devedesetih godina i početkom dvehiljaditih, sve bi bilo drugačije“.

Ovo nije izjava nekog SNS funkcionera koji pokušava da se dodvori svom šefu, već su to riječi višestrukog ubice Čabe Dera iz pisma nedavno dostavljenog Višem sudu u Beogradu pred kojim mu se u odsustvu sudi za ubistvo izvršeno na Banovom brdu u januaru 2019.

Imena Čabe Dera, koji u zatvoru u Mađarskoj čeka nastavak suđenja za ubistvo koje je počinio u Budimpešti jula 2018, i predsjednika Aleksandra Vučića, preplitala su se nekoliko puta u posljednje vrijeme, piše BIRN.

Posljednji put bilo je to 19. novembra kada je Kurir napisao, a Vučić potvrdio, da je ranije tog dana Der u Budimpešti tamošnjoj policiji dao izjavu u kojoj je rekao da su mu dve mafijaške grupe ponudile novac da ubije Vučića.

Prethodno je Čaba Der 3. novembra na pripremnom ročištu za ubistvo koje je počinio u Budimpešti, od suda zatražio da pozove predsjednika Vučića kao svjedoka obrane jer on ima tačan uvid u poslove srpske i bosanske mafije i “zna sve o svima”. Sud će do januara i nastavka suđenja donijeti odluku da li će Vučića pozvati za svedoka odbrane.

BIRN je u težnji da sazna kad je i šta ubica Čaba Der rekao o predsjedniku Vučiću, kakvi su mu bili motivi i zašto je njegova izjava plasirana baš kada je plasirana, kontaktirao pravosudne i policijske organe u Mađarskoj i Srbiji, kao i pravni tim Čabe Dera.

Njegov advokat u Budimpešti Kristijan Guljaš kazao je za BIRN da nema saznanja da je Der u novembru dao bilo kakvu izjavu mađarskoj policiji, kako je to objavio Kurir, a potvrdio Vučić. Ni drugi sagovornici BIRN-a nisu mogli da potvrde navedenu informaciju.

Više o ovoj temi čitajte OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije