Ubica Čaba Der osuđen na 40 godina zatvora, hapšen i u BiH

0
Radiosarajevo.ba
Ubica Čaba Der osuđen na 40 godina zatvora, hapšen i u BiH
Foto: Kurir.rs / Ubica Čaba Der

Sud u Budimpešti danas je prvostepenom presudom osudio zloglasnog plaćenog ubicu Čabu Dera na doživotnu kaznu zatvora.

Prvostepenu presudu sud u Budimpešti objavio je u srijedu ujutro, a Čaba Der će prema mađarskim zakonima moći tražiti uslovni otpust poslije 40 godina zatvora. 

Čaba Der je uhapšen 1. mart 2019. godine u Pragu, a mađarskim vlastima isporučen je sredinom 2019. godine. Pored Mađarske, njegovo izručenje tražile su i Nizozemska, Španija kao i Srbija koje su ga teretile zbog niza kaznenih djela.

Policija je kod Dera prilikom hapšenja u Pragu pronašla lažne dokumente, oružje kao i opremu za maskiranje, piše Kurir.rs

Čaba Der poznato je lice i u Bosni i Hercegovini. Sarajevska policija uhapsila je Dera u septembru 2017. godine zajedno sa Markom Gojčevićem iz Bara, a oni su priznali da su došli u Sarajevo da izvrše ubistvo.

Ipak, oni tada nisu otkrili ko je naručilac ubistva, niti koga je trebalo da likvidiraju. Obojica su se dovodila u vezu sa zloglasnim Zemunskim klanom. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije