Pogledajte doček: Trump se pojavio prvi put nakon atentata

3
Hina
Pogledajte doček: Trump se pojavio prvi put nakon atentata
Foto: EPA / Donald Trump

Donald Trump trijumfalno se pojavio tokom prve večeri republikanske nacionalne konvencije, dobivši pljesak vjernih sljedbenika stranke dva dana nakon što mu je u pokušaju atentata metak potencijalnog ubojice okrznuo desno uho.

Trump je ušao u Fiserv Forum u centru Milwaukeeja s debelim povezom preko uha, dok je gomila skandirala "Borba! Borba! Borba" i dizala šake, što je bila referenca na njegovu reakciju u trenucima nakon što je ranjen.

Činilo se da je bivši predsjednik dirnut dočekom, dok je stajao u loži uz članove svoje porodice i senatora J. D. Vancea, kojega je Trump izabrao za potpredsjednika, što je objavljeno nekoliko sati prije njegova pojavljivanja na konvenciji.

Ukrajina: Pogledajte kako Ukrajinci u civilnoj odjeći gađaju ruske leteće objekte

Ukrajina: Pogledajte kako Ukrajinci u civilnoj odjeći gađaju ruske leteće objekte

Četverodnevna konvencija otvorena je nekoliko sati nakon što je Trump osigurao veliku pravnu pobjedu, kada je okružna sutkinja na Floridi odbacila slučaj u kojem ga se teretilo da je nezakonito pohranjivao povjerljive dokumente na svom privatnom imanju. Ministarstvo pravosuđa najavilo je žalbu na tu odluku.

Trump bi trebao službeno prihvatiti stranačku nominaciju u četvrtak, kad se očekuje da će održati i govor.

Sve informacije o atentatu na Donalda Trumpa čitajte na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije