Donald Trump izabrao kandidata za potpredsjednika, ne smeta mu što ga je ranije nazivao Hitlerom

3
Radiosarajevo.ba
Donald Trump izabrao kandidata za potpredsjednika, ne smeta mu što ga je ranije nazivao Hitlerom
Foto: X.com / J.D. Vance

Republikanski senator iz Ohija, J.D. Vance, koji je nekad nazvao bivšeg Donalda Trumpa "Hitlerom Amerike", ali je sada jedan od njegovih najglasnijih podržavalaca u Kongresu, imenovan je za Trumpovog potpredsjedničkog kandidata za 2024. godinu.

No u Trumpovom svijetu, ranije izjave rijetko kada su fatalne ako su prebrisane sadašnjim i budućim djelovanjima. Vance se pretvorio u ključnog saveznika Trumpa od stupanja na dužnost i postao je sveprisutni zastupnik tijekom Trumpovog suđenja za tihu novčanu nagodbu u New Yorku.

Trump ga naziva "pravim preobraćenikom" njegovoj ideji, i ako je bivši predsjednik osnivač trenutne "Amerika na prvom mjestu" agende Republikanaca koja napada Demokrate i saveznu vladu, tada se Vance pozicionirao kao nasljednik koji će preuzeti ideju 'Učinimo Ameriku ponovo velikom' za buduće generacije.

Znate li u koje zemlje građani BiH mogu ući (samo) sa ličnom kartom?

Znate li u koje zemlje građani BiH mogu ući (samo) sa ličnom kartom?

Prije službenog imenovanja potpredsjednika u Milwaukeeju prvog dana Republikanske konvencije, Trump je objavio na Truth Socialu da bira Vancea.

"Kao potpredsjednik, J.D. će nastaviti borbu za naš Ustav, stajati uz naše trupe i učinit će sve što može da mi pomogne učiniti Ameriku ponovo velikom", rekao je Trump u dvodijelnoj objavi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije