Pelosi: Trump je pokrenuo talas javnih optužbi za seksualno uznemiravanje

Fena
Pelosi: Trump je pokrenuo talas javnih optužbi za seksualno uznemiravanje
Liderka demokrata u Kongresu Nancy Pelosi izjavila je da nije holivudski moćnik Harvey Weinstein inspirirao talas protesta i javnih optužbi za seksualno uznemiravanje nego Donald Trump, predsjednik SAD, prenosi Guardian.

"Weinstein nije pokrenuo sve ovo. Izbor Trumpa je pokrenuo ono što se dogodilo Weinsteinu i sada su svi čuli za to", rekla je Pelosi tokom nastupa na NBC-ju.

Desetine žena je javno optužilo holivudskog producenta za seksualno uznemiravanje, uključujući i silovanje. Policija je otvorila istragu, ali producent odbacuje optužbe.

Trumpa su 24 žene optužile za seksualno neprihvatljivo ponašanje, od uznemiravanja do napada. I on odbacuje optužbe. Ali, je sam Trump u jednoj izjavi pokrenuo lavinu optužbi.

"Kada si zvijezda, onda ti one sve dopuštaju. Uhvati ih za ....", rekao je Trump u jednoj televizijskoj emisiji 2005. godine. No, iako su mediji to objavili uoči izbora, Trump je pobijedio demokratsku kandidatkinju Hilary Clinton.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije