Angelina, Gwyneth: Zvijezde optužuju Harveya Weinsteina za zlostavljanje

Radiosarajevo.ba
Angelina, Gwyneth: Zvijezde optužuju Harveya Weinsteina za zlostavljanje
Harvey Weinstein nedavno je dobio otkaz, a sad, nakon što su ga Gwyneth Paltrow i Angelina Jolie također optužile za zlostavljanje, napušta ga i supruga.

Georgina Chapman (41) udala se za Weinsteina (65) 2007. i imaju dvoje djece, piše The Mirror.

"Moje srce se slama za sve žene koje su doživjele neopisivu bol zbog tih neoprostivih akcija. Odlučila sam napustiti supruga. Briga za djecu mi je prioritet i molim medije za privatnost", rekla je.

Samo prije nekoliko dana Weinstein je tvrdio kako ga supruga podržava, no nakon novih optužbi i njoj je vjerojatno jasno kako je riječ o jednom od najvećih seks skandala u povijesti Hollywooda.

Odbor kompanije Weinstein Co. uručio je otkaz filmskom producentu i njenom dopredsjedniku Harveyju Weinsteinu nakon brojnih optužbi za seksualno zlostavljanje.

U priopćenju stoji da je Weinstein otkaz dobio zbog "novih informacija o njegovu neprimjerenom ponašanju".

"U svjetlu najnovijih informacija koje su se pojavile u posljednjih nekoliko dana, direktori tvrtke Weinstein, Robert Weinstein, Lance Maerov, Richard Koenigsberg i Tarak Ben Ammar odlučili su i Harveyja Weinsteina obavijestili da od danas više nije zaposlenik naše kompanije", stoji u priopćenju uprave kompanije kojeg su objavili američki mediji.

Poslovni kraj Harveyja Weinsteina, jednog od najmoćnijih holivudskih producenata, uslijedio je tri dana nakon što je New York Times objavio priču o tome da je tridesetak godina seksualno zlostavljao glumice, a među njima su navodno bile i Ashley Judd i Rose McGowan.

"Način na koji sam se odnosio prema kolegicama u prošlosti uzrokovao je mnogo boli i zbog toga se iskreno ispričavam", rekao je, opovrgavši kasnije članak iz New York Timesa u kojemu stoji da se s najmanje osam žena nagodio i da kani tužiti novine.

Odvjetnica Lisa Bloom koja ga je dosad zastupala u subotu je putem Twittera poručila da više ne surađuje s Weinsteinom. "Dala sam otkaz i više nisam njegova pravna savjetnica. Gospodin Weinstein i odbor njegove kompanije trenutačno rade na dogovoru", izvijestila je.

Weinstein je producirao Oskarom nagrađene filmove poput "Zaljubljenog Shakespearea" i "Chicaga".

Prema riječima Paltrow i Jolie, Weinstein se prema njima ponašao neprimjereno u počecima njihove profesionalne karijere. Iako Angelina Jolie nije detaljno ulazila u opis susreta s Weinsteinom, izjavila je sljedeće: "U mladosti sam imala loše iskustvo s Weinsteinom i kao rezultat toga odlučila sam nikad više surađivati s njim, a isto sam savjetovala ostalim kolegicama. Takvo ponašanje na bilokojem poslovnom polju ili državi je neprihvatljivo".

U razgovoru s novinarom New York Timesa, glumica Gwyneth Paltrow, u odnosu na Angelinu, otvoreno je progovorila o sastanku s Weinsteinom koji je uslijedio nakon što ju je 1996. godine angažirao u filmskoj adaptaciji romana Emma spisateljice Jane Austin. Kako otkriva Gwyneth, u to je vrijeme dobila faks od Weinsteinovih predstavnika koji su joj s producentom zakazali sastanak u hotelu. Spomenuti sastanak pošao je u sasvim krivom smjeru, nakon što je Weintstein pokušao stupiti u fizički kontakt s glumicom, zahtjevajući masažu u hotelskoj sobi.

"Bila sam dijete, potpisala sam ugovor i ostala sam skamenjena", prisjeća se Gwyneth nadodajući kako je Harveyja uvijek gledala kao mentora.

O cijelom događaju, Gwyneth se obratila tadašnjem dečku, glumcu Bradu Pittu koji se, prema navodima Gwyneth, suprostavio producentu na filmskoj premijeri, a Bradov glasnogovornik potvrdio je glumičino priznanje.

Uz Angelinu Jolie i Gwyneth Paltrow, o seksualnom napastovanju koje su doživjele također su progovorile glumice Rosanna Arquette, Judith Godrèche, Katherine Kendall, Dawn Dunning i Tomi-Ann Roberts.

Italijanska manekenka Ambra Battilana sastala se 2015. godine s Weinsteinom, pokušavajući pokrenuti svoju filmsku karijeru. On je za nju imao samo dva pitanja: jesu li njene grudi prave i što ima ispod suknje. Nakon što ju je počeo dirati, pozvala je policiju.

Još nekoliko je njegovih žrtava izašlo u javnost s pričom o seksualnom zlostavljanju, a jedna od njih je i poznata glumica Ashley Judd, koju je Weinstein prije 20 godina pozvao na poslovni sastanak da bi je dočekao u kućnom ogrtaču. Pitao ju je je li voljna izmasirati ga, a onda joj ponudio i da ga gleda dok se tušira.

Ovu je priču ispričala u intervjuu za Variety 2015., ali tada nije otkrila o kome je riječ. Tom je prilikom rekla:

"Seksualno me uznemiravao jedan od najmoćnijih i najpoznatijih šefova u industriji. Bio je jako vješt i stručan. Pozivao me u svoj hotel na ručak, a zatim bi me dočekao u sobi. Bilo je to toliko odvratno. Neprestano me pozivao, a ja sam odbijala".

Još 2014. u hotel je pozvao i Emily Nestor, koja je za njega radila samo privremeno. Ponudio joj je da će joj pogurati karijeru ako spava s njim. Godinu dana poslije asistentici je rekao da ga izmasira. Naravno, bio je gol, a to je uznemirilo asistenticu. Njezina kolegica Lauren O'Connor sve je to navela u memorandumu koji je napisala o svom šefu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije