Glumci koji su odustali od Hollywooda i njegovog sjaja

Radiosarajevo.ba
Glumci koji su odustali od Hollywooda i njegovog sjaja
Iako mnogi misle da je glamur koji nosi Hollywood nezamjenjiv, ove zvijezde uvjerile su nas u suprotno.

Oni su odustali od slave i posvetili se porodici i "normalnijem životu". 

Daniel Day-Lewis

Daniel_Day-Lewis.jpg - undefined

Glumac je nedavno iznenadio Hollywood najavivši da odlazi u mirovinu i prestaje glumiti. Njegovi obožavatelji bili su šokirani ovom odlukom. 

Među njima je i Cameron Diaz (45) koja se povukla nakon filma Annie koji je izašao 2014. godine.

"Otišla sam jer više nisam znala ko sam. Teško je suočiti se s tim. Osjetila sam potrebu da ponovo budem potpuna osoba", rekla je na Goop Wellness Summitu. 

U međuvremenu se udala za pjevača grupe Good Charlotte Benjija Maddenai, a objavila je i dvije knjige. 

Sir Sean Connery 

SeanConnery.jpg - undefined

Legendarni glumac koji je glumio Jamesa Bonda, Sir Sean Connery (87) odustao je od glume nakon filma Liga izuzetnih džentlmena, 2003. godine. Nije službeno potvrdio svoje umirovljenje sve do 2006. godine kada je dobio nagradu za životno djelo.

Prema riječima njegovog prijatelja, povukao se jer nije htio imati male uloge kao starac. Od tada uživa igrajući golf i gledajući teniske mečeve.

Rick Moranis 

Rick_Moranis_huffingtonpost.jpg - undefined

Kanađanin koji se proslavio u filmovima Ghostbusters, Spaceballs, Little Shop, Horros and Honey, te I Shrunk the Kids povukao se nakon što mu je supruga preminula od raka 1991. godine, a potpuno otišao 1997. kada se odlučio posvetiti odgoju djece.

"Samohrani sam roditelj i teško mi je odgajati djecu dok putujem radeći na filmovima. Otišao sam na malu pauzu koja je postala duga pauza i shvatio sam da mi to ne nedostaje", rekao je. 

Jack Gleeson 

Jack_Gleeson.jpg - undefined

Kralj Joffrey u Igri prijestolja, odnosno Jack Gleeson (25) igrao je najvažniju ulogu tri godine, ali nakon što je njegov lik umro u četvrtoj sezoni odlučio je ubiti i svoju glumačku karijeru. 

"Glumim od osme godine. Prestao sam uživati u tome i uvijek sam to radio zbog reakcije svojih prijatelja ili iz zabave. Nije da mrzim glumu, ali ne želim se više njome baviti", rekao je.

Završio je teologiju i filozofiju u Dublinu.

Amanda Bynes 

Amanda_Bynes.jpg - undefined

Bila je najpopularnija tinejdžerska glumica koja je imala svoj The Amanda Show na Nickelodeonu. Glumila je u nekoliko filmova, a posljednju ulogu imala je 2010. godine.

"Ako nešto ne volite više, prestanite to raditi. Ja više ne volim glumu, zato više ne radim", rekla je.

Gene Hackman 

gene-hackman.jpg - undefined

Nakon pet decenija karijere i osvojenog Oscara Gene (87) je odlučio da je vrijeme za odmor. Rekao je da mu gluma nedostaje, ali da ne želi to više raditi.

"Taj posao je veoma stresan. Kompromisi koje trebate napraviti su dio zvijeri i došao sam do tačke gdje sam osjetio da to više ne želim raditi", izjavio je.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije