Uma Thurman o Harveyu Weinsteinu: Ne zaslužuješ ni metak

Radiosarajevo.ba
Uma Thurman o Harveyu Weinsteinu: Ne zaslužuješ ni metak
Uma Thurman na Instagramu je poželjela sugrađanima sretan Dan zahvalnosti, no na kraju poruke je natuknula kako ju je zlostavljao Harvey Weinstein.

"Zahvalna sam danas, da sam živa, na svima koje volim, ali i svima onima koji su imali hrabrosti zauzeti se za druge. Rekla sam da sam bila ljuta nedavno, i imam nekoliko razloga za to, #metoo, u slučaju da niste shvatili iz mojeg izraza lica. Osjećam da je bitno uzeti si vremena, biti pošten i precizan, pa... Sretan Dan zahvalnosti svima! (Osim tebi Harvey, i svim tvojim zlim urotnicima - drago mi je da ide sporo - ne zaslužuješ metak)", napisala je.

Uz svoje riječi objavila je i teaser iz Kill Billa Vol. 2, filma u kojem se njezin lik, Mlada, osvećuje osobi koja joj je naudila najviše.

Prije mjesec dana u emotivnom intervjuu rekla je kako nije spremna progovoriti o zlostavljanju jer je ljuta, a obično kad je ljuta požali zbog načina na koji se izrazila. "Kad budem spremna, reći ću ono što trebam", zaključila je tad.

Američkog producenta u suosnivača kompanije Miramax Harveya Weinsteina do sada je za zlostavljanje optužilo skoro stotinu žena, među kojima su Ashley Judd, Gwyneth Paltrow, Angelina Jolie, Rose McGowan...

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije