Palestinske vlasti prekidaju sve komunikacije s Izraelom

0
Anadolija
Palestinske vlasti prekidaju sve komunikacije s Izraelom
Foto: EPA-EFE / Palestina / Ilustracija

Palestinska administracija objavila je da su odlučili prekinuti sve komunikacije s Tel Avivom kao odgovor na izraelski napad na grad Jenin, na okupiranoj Zapadnoj obali.

Glasnogovornik palestinskog Predsjedništva Nabil Abu Rudeyna objavio je saopćenje nakon vanrednog sastanka održanog u Ramallahu pod vodstvom predsjednika Mahmouda Abbasa.

"Kao odgovor na napad na Jenin, palestinske vlasti odlučile su prekinuti sve komunikacije i razgovore s izraelskom stranom, te nastaviti s prekidom sigurnosne koordinacije", navedeno je u izjavi.

Ovo će vam popraviti dan: Majka Sara ispratila na maturu bliznakinje sa Downovim sindromom

Ovo će vam popraviti dan: Majka Sara ispratila na maturu bliznakinje sa Downovim sindromom

Istaknuto je da posljednji sporazumi postignuti s Izraelom tokom sastanaka održanih u jordanskoj Aqabi i egipatskom gradu Sharm el-Sheikhu "više ne vrijede".

Osam Palestinaca je poginulo, a 50 Palestinaca je povrijeđeno, od kojih 10 teško, u jučerašnjem zračnom napadu i napadu izraelskih snaga na grad Jenin na Zapadnoj obali. Osim toga, u gradu Al-Bire na Zapadnoj obali, Palestinac je upucan u glavu i preminuo od posljedica vatre koju su otvorili izraelski vojnici.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije