"Ovo nije normalno": Trump se obrukao tokom posjete žrtvama masakra u El Pasu

Radiosarajevo.ba
"Ovo nije normalno": Trump se obrukao tokom posjete žrtvama masakra u El Pasu

U pucnjavi u trgovačkom centru Walmart i oko obližnjeg Cielo Vista Malla u teksaškom gradu El Paso prošlog vikenda ubijene su 22 osobe, a 26 je ranjeno.

Nakon što je dočekan protestima, Donald Trump je posjetio tamošnji Univerzitetski medicinski centar gdje se liječe ranjene žrtve, gdje je nastala slika na kojoj se američki predsjednik još jednom obrukao.

Naime, Melania Trump je na službenoj stranici prve dame objavila nekoliko fotografija iz bolnice među kojima je i slika na kojoj drži bebu.

Pored nje stoji Donald Trump s uzdignutim palcem!? Beba je u napadu izgubila oba roditelja pa su se brojni američki mediji, ali i građani, pitali čemu palac gore.

Beba je Paul Anchondo čiji su roditelji Jordan i Andre izgubili život u masakru. Mali Paul je u napadu zadobio povrede prstiju kada je na njega pala upucana majka.

Kako su javili brojni mediji, pozivajući se na izjavu Paulovog djeda, dva službenika iz Bijele kuće došla su kod njih te zatražila da s bebom dođu u bolnicu i budu prisutni za vrijeme Trumpovog boravka.

"Prva dama i predsjednik se smiješe na fotografiji s bebom koja je u masakru ostala bez roditelja. Predsjednikova neobično šaljiva poza je bizaran kontrast tragediji koja se dogodila", piše Huff Post, dok je CNN objavio tekst s naslovom: "Ovo nije normalan ljudski odgovor".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije