Oglasila se austrijska ministrica Alma Zadić i otkrila šta je rekla Komšiću i Konakoviću

13
Radiosarajevo.ba
Oglasila se austrijska ministrica Alma Zadić i otkrila šta je rekla Komšiću i Konakoviću
Foto: Facebook / Zadić s Komšićem i Konakovićem

Kako smo već pisali, proteklih dana, na marginama Minhenske sigurnosne konferencije odvijala se prava bosanskohercegovačka diplomatska ofanziva koju su predvodili predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić, član Predsjedništva Denis Bećirović, te državni ministar vanjskih poslova Elmedin Konaković.

U nizu susreta, političari iz BiH isticali su važnost i značaj otvaranja pregovora BiH sa Europskom unijom, a jučer smo pisali kako se Komšić, između ostalih, susreo i s ministricom pravde u Vladi Republike Austrije Almom Zadić.

Osim europskog puta BiH, iz Komšićevog kabineta doznali smo kako je razgovarano i o jačanju bilateralnih veza između dvije države, sa posebnim osvrtom na ulogu dijaspore koja u cijelom procesu ima značajnu ulogu.

"Budi hrabar, budi zdrav": Počela kampanja za besplatno PSA testiranje širom FBiH

"Budi hrabar, budi zdrav": Počela kampanja za besplatno PSA testiranje širom FBiH

A, danas je sve prokomentirala i ministrica Zadić.

"Kao dio europske obitelji, budućnost Zapadnog Balkana je u EU", navela je ona, pa podvukla: "Proširenje EU na zemlje Zapadnog Balkana važan je korak ka jačanju sigurnosti i stabilnosti u Europi."

"Također je jasno da se put u EU može voditi samo ujedinjeno, pa je potrebno i povjerenje građana u budućnost zemalja. Komšiću, Konakoviću i srbijanskoj ministrici za europske integracije Tanji Miščević ponovno sam potvrdila da, i ja kao ministrica pravde i mi, Austrija, punim plućima u potpunosti podržavamo države na njihovom putu ka EU."

Als Teil der europäischen Familie liegt die Zukunft des Westbalkans in der EU. Die Erweiterung der EU um die Länder...

Posted by Alma Zadić on Sunday, February 18, 2024

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (13)

/ Povezano

/ Najnovije