Prvi put / Od večeras policijski sat u Nizozemskoj

21. 01. 2021. u 19:59:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 11

Nizozemska od večeras uvodi prvi policijski sat od Drugog svjetskog rata s ciljem suzbijanja širenja koronavirusa, nakon što je većina poslanika podržala ovu vanrednu mjeru tokom današnje debate.

Tokom policijskog sata samo ljudi s hitnim potrebama moći će da napuste kuće u periodu između 21 i 4.30 sata ujutro po lokalnom vremenu, a očekuje se da traje najmanje do 9. februara.

Izuzeci uključuju hitne medicinske slučajeve, ljude koji moraju da budu na otvorenom radi obavljanja osnovnih poslova, ali i one koji izvode kućne ljubimce u šetnju. Prekršioci mogu biti kažnjeni sa 95 eura.

Škole i neke prodavnice u Nizozemskoj već su zatvorene od sredine decembra, nakon zatvaranja barova i restorana dva mjeseca ranije.

Infekcije u Nizozemskoj konstantno su se smanjivale u posljednje tri sedmice, ali zdravstvene vlasti kažu da će nove varijante virusa korona dovesti do novog talasa pandemije do februara, ako se ne pooštre mjere socijalne distance.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (1)