Premijeri sutra o vakcinama protiv COVID-a: Koji će biti novi koraci?

2
Radiosarajevo.ba
Premijeri sutra o vakcinama protiv COVID-a: Koji će biti novi koraci?
Print Screen / Novalić, Višković i Tegeltija

Nabavka vakcina protiv koronavirusa bit će tema sutrašnjeg sastanka premijera Zorana Tegeltije, Fadila Novalića i Radovana Viškovića.

Ova informacija potvrđena je za portal Radiosarajevo.ba.

Sastanak će biti održan sutra u Sarajevu.

Tri premijera sutra će - bar je to ideja - dogovoriti nove korake te vjerovatno iznaći nove načine da naša zemlja može direktno nabavljati vakcine. Cilj je otkriti kako da cijepljenje protiv novog koronavirusa krene što prije i u BiH - svi u regiji već se vakcinišu.

Kod nas vakcina protiv COVID-a još nema.

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić prije nekoliko dana pozvao je predsjedavajućeg Vijeća ministara Zorana Tegeltiju da javnosti objasni zbog čega ne saziva sjednicu na kojoj bi trebalo da bude donesena odluka o nabavci vakcina, u skladu s inicijativom Parlamenta BiH.

Federalni zavod zdravstvenog osiguranja završio je izradu Plana imunizacije protiv COVID-19.

Član Kriznog štaba FBiH i pomoćnik federalnog ministra zdravstva Goran Čerkez je ranije za Radiosarajevo.ba objasnio da prva vakcina stiže do početka februara.

Ta vakcina će biti transportovana do Mostara, odakle će na principima jednakosti i solidarnosti biti distribuirana prema svim kantonima koji bi trebali pristupiti procesu vakcinacije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije