Nurnberg: U požaru u kući poginula žena (34) i četvero djece

Radiosarajevo.ba
Nurnberg: U požaru u kući poginula žena (34) i četvero djece
Foto: DPA / Nurnberg: Svi su članovi jedne porodice

U požaru koji je u noći s petka na subotu buknuo u porodičnoj kući u Nürnbergu, poginula je 34-godišnja žena i četvero djece, a još su četiri osobe teško povrijeđene. Svi su članovi jedne porodice, saopćila je u subotu ujutro glasnogovornica policije Alexandra Federl.

Do požara je došlo u porodičnoj kući u ulici Industriestraße u gradskom dijelu Sandreuth. Prema policijskom saopćenju, jedna je beba preminula u bolnici, a troje djece ( 4, 5 i 7 godina) poginulo je u požaru u kući. Nije preživjela niti 34-godišnja žena. U policijskom saopćenju nije pojašnjeno je li žena i majka preminule djece, piše Bild.

Još četiri osobe primljene su u bolnicu s teškim povredama. Sve žrtve su članovi porodice koja je živjela u kući u ulici Industriestraße.

Policija i velik broj spasioca su na mjesto tragedije stigli oko tri sata u noći. Kuća je već bila u plamenu. Nekoliko ljudi je uspjelo pobjeći iz kuće na vrijeme. Spasioci su neke ukućane pokušavali oživjeti. Za pet od ukupno devet stanara je pomoć stigla prekasno.

Policija pokušava utvrditi uzrok požara.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije