Hapšen je i u BiH: Policija u Pragu privela najtraženijeg plaćenog ubicu

Radiosarajevo.ba
Hapšen je i u BiH: Policija u Pragu privela najtraženijeg plaćenog ubicu
Foto: Blic.rs / Čaba Der

Der Čaba (39) plaćenik iz Čantavira, osumnjičen da je u beogradskom naselju Banovo brdo ubio Nebojšu Markovića, uhapšen je u sinoć u Pragu (Češka Republika).

Na osnovu međunarodne potjernice sinoć je u Pragu uhapšen D. Č. (1980) koji se sumnjiči da je 5. januara ove godine na Banovom brdu ubio tridesetsedmogodišnjeg muškarca, prenosi Blic.

Čaba Der - undefined

Foto: Kurir: Čaba Der

Republika Srbija će zatražiti ekstradiciju osumnjičenog D. Č. kako bi, za krivično djelo za koje se sumnjiči, bio procesuiran.

Za osumnjičenim D. Č. je više država raspisalo međunarodne potjernice i evropske naloge za hapšenje.

Čaba Der - undefined

Foto: Kurir: Čaba Der

Der Čaba je Srbijanac sa najviše crvenih potjernica, on je za pet mjeseci ubio tri osobe, a za njim su tragale policije širom svijeta.

"Iz zatvora je izašao prije oko godinu dana. Privođen je u Republici Srpskoj, a umiješan je još u neke likvidacije u regionu", kaže izvor Kurira.

Čaba je zajedno s Markom Gojčevićem iz Bara 20. septembra 2017. godine bio uhapšen na području općine Novo Sarajevo. Kod njih su tada bili pronađeni automatski pištolji sa prigušivačima.

Prema pisanju medija, prilikom saslušanja u MUP-u KS oni su tada priznali da su u Sarajevo došli da izvrše ubistvo, ali nisu otkrili ko je naručilac ubistva, niti koga su trebali likvidirati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije