Novi rekord u Indiji: Više od 352.000 novozaraženih

1
Radiosarajevo.ba
Novi rekord u Indiji: Više od 352.000 novozaraženih
EPA / Indija/Arhiva

Indija je danas zabilježila novi crni svjetski rekord u broju novozaraženih koronavirusom, pošto je u protekla 24 sata potvrđeno 352.991 novi slučaj infekcije, što je najveći broj novoinficiranih od početka pandemije.

Ukupan broj potvrđenih slučajeva COVID-19 u Indiji premašio je 17 miliona, prenosi Reuters podatke indijskog Ministarstva zdravlja, prenosi atvbl.

Indija je druga u svijetu po broju potvrđenih slučajeva koronavirusa, poslije SAD.

U protekla 24 sata od posljedica koronavirusa umrlo je još 2.812 ljudi, a ukupan broj smrtnih slučajeva od početka pandemije je 195.123.

Njemačka najavila medicinsku pomoć Indiji

Njemačka će u narednim danima poslati Indiji kiseonik i drugu medicinsku pomoć u namjeri da pomogne u zdravstvenoj krizi izazvanoj rasplamsavanjem epidemije koronavirusa, najavio je ministar spoljnih poslova Njemačke Heiko Mass.

"Drugi epidemijski talas trenutno hara Indijom s nezapamćenom silinom. Ispravno je da dejstvujemo bez odlaganja kako bismo zaustavili širenje novog soja virusa po Njemačkoj", izjavio je ministar Mass.

Njemačke vlasti su svrstale Indiju na listu zemalja visokog rizika s posebnim upozorenjem zbog novih sojeva korona virusa, a od danas će putnicima iz Indije biti dozvoljeno da uđu u Njemačku samo ako imaju potvrdu o negativnom testu na korona virus i dvije nedjelje provedu u karantinu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije