Nevjerovatno... / Novi izazov na internetu: Ljekari mole djecu da se prestanu spaljivati

18. 11. 2018. u 13:44:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 11

Nakon idiotskog Tide Pod izazova početkom ove godine, čini se da je stigao još jedan luđački izazov koji se širi među tinejdžerima na internetu.

Zove se "Vatreni izazov", a tinejdžeri sami sebe pale vatrom...

Britanski ljekari i bolnice izdale su i zvanično saopćenje u kojem mole ljude da ne rade ovo (zar vas zaista neko mora zamoliti da se ne palite vatrom?!?), zbog porasta broja tinejdžera koji im dolaze sa ozbiljnim opekotinama.

Posebno je ozbiljno u Walesu, gdje sve više spaljenih tinejdžera dolazi u bolnicu - neki su imali tako ozbiljne povrede da su ih mašine održavale u životu...

Jeremy Yarrow, estetski hirurg Morriston bolnice kazao je: "Shvatam da su mladi ljudi izloženi velikom pritisku da budu što popularniji na internetu, a ta popularnost rate zbog suludih izazova kao što je ova. No, pojedini koji su probali ovaj izazov morat će cijeli život biti na terapijama ili su im ostali strašni ožiljci."

Priča o ovom izrazito ozbiljnom izazovu došla je u javnost u augustu ove godine, kada se 12-godišnja djevojčica iz Detroita zapalila. Njen život je bio ugrožen i bila je zamotana zavojima od glave do nožnih prstiju...Njena majka, Brandi Owens, kazala je da je djevojčica bila s dvoje prijatelja u sobi, a onda se začula mala eksplozija...

"Dotrčala je vrišteći, gorjela je od glave do koljena", ispričala je tad njena majka, uz poziv YouTubeu da zabrani objavu ovih videa.

NEMA KOMENTARA